ua en ru

Міненерго опублікувало прогнозний баланс електроенергії на 2016

Міненерго опублікувало прогнозний баланс електроенергії на 2016 Фото: глава Міненерго Володимир Демчишин

У прогнозний баланс генерації в 2016 році закладено тенденцію до зниження споживання

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України опублікувало прогнозний баланс електроенергії на 2016 рік. Відповідний документ опублікований на сайті міністерства.

Так, за прогнозами Міненерго, станом на січень 2016 року буде вироблено 15004 млн кВт•год. З них 5338 млн кВт•год планується виробити на ТЕС та ТЕЦ.

У міністерстві зазначають, що у прогнозний баланс генерації в 2016 році закладено тенденцію до зниження споживання, зафіксовану цього року.

"Причини такого спаду потребують більш детального аналізу, але попередньо можна говорити про два основних фактори: спад виробництва та результати програм з енергоефективності", - йдеться в повідомленні.

Після завершення опалювального сезону та введення додаткових регулюючих потужностей також планується збільшення експорту надлишкових потужностей генерації, в тому числі до Молдови та Білорусі.

Прогнозний баланс електроенергії - це документ, який показує учасникам ринку основні принципи роботи ринку на наступний період.

Міненерго опублікувало прогнозний баланс електроенергії на 2016

Фото: Міненерго опублікувало прогнозний баланс електроенергії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прогнозний баланс електроенергії в 2016 може бути переглянутий через рішення по Криму.