ua en ru

У Міненерго назвали спробу самоспалення шахтаря провокацією

У Міненерго назвали спробу самоспалення шахтаря провокацією Фото: Міністерство енергетики та вугільної промисловості

У шахтаря обпалено 12% тіла

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості назвали спробу самоспалення шахтаря провокацією. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі відомства.

"Вчора прийшов Волинець (голова Незалежної профспілки гірників України - ред.) і сказав, що ми проводимо прес-конференцію. Він прийшов і привів із собою журналістів і представників громадської платформи "Азов"... Він їх веде за собою і каже: "Це люди зі мною", а коли їх не пропускають, він починає влаштовувати істерики. Але ж у нас є правила пропуску в Міністерстві, інструкція", - відзначили в прес-службі.

Як розповіли в Міненерго, сьогодні представники "Азова" також прийшли провідати голодуючих шахтарів.


"Звідки взялася горюча суміш - ми не знаємо, потім сталося те, що сталося... Цьому шахтарю, ви бачили на відео, відразу ж викликали швидку, надали допомогу і, до речі, його друзі ззаду у нього стояли з пляшками з водою - на відео це видно... Вони (шахтарі) були налаштовані мирно, Михайло Волинець постійно приходив їх підбурював, він постійно їх налаштовував: "Потрібно звертатися до крайніх заходів", - заявили в прес-службі відомства.

Відзначимо, що Волинець на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що потерпілого шахтаря Віктора Трифонова поклали в реанімацію. У нього обпалено 12% тіла: обличчя, шия, грудна клітка - верхня частина тулуба. Зараз проводиться консиліум лікарів про визначення методів лікування.

Нагадаємо, раніше українські шахтарі заблокували під'їзні шляхи до прикордонного переходу Рава-Руська - Гребенне, що веде до Польщі. Таким чином, вони вимагають виплати заборгованості по зарплатах.