ua en ru

Міненерго має намір збувати на "Західенерго" вугілля з держшахт

Міненерго має намір збувати на "Західенерго" вугілля з держшахт Фото: глава Міненерго України Володимир Демчишин

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має намір збувати на ПАТ "ДТЕК Західенерго" вугілля, що добувається в державних шахтах. Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Четвертий напрямок, куди можна збувати вугілля - це приватні енергогенеруючі станції, які знаходяться під контролем компанії ДТЕК. Це в першу чергу Західенерго, який знаходиться поблизу Львівського вугільного басейну та Волиньвугілля могли з досить невеликими логістичними витратами поставляти на Бурштинську, Ладижинську станції. Щомісяця ці станції спалюють приблизно 600 тис. т. Ми на Львівському і Волинському держпідприємствах спалюємо близько 150 тис. т. тобто весь обсяг, який у цьому районі видобувається, він міг би спалюватися", - розповів Демчишин.

Він також нагадав, що в "Західенерго" держава володіє 25% акцій. Тому, за словами міністра, було б логічно, якщо держава мала б можливість забезпечити збут на цих підприємствах.

"ДТЕК принципово налаштований на те, щоб купувати вугілля безпосередньо з Львівського басейну без продажу на "Вугілля України" Він запропонував ціну в 1500 грн, що виглядало досить цікаво, коли ми подивилися договір... Виявилося, що вони до цієї ціни вимагали застосовувати два коефіцієнта", - додав Демчишин.

Нагадаємо, раніше міністр підкреслив, що до наступного опалювального сезону в України буде вугілля.