ua en ru

Міненерго допускає залучення кредиту в розмірі 3 млрд гривень для закупівлі імпортного вугілля

Міненерго допускає залучення кредиту в розмірі 3 млрд гривень для закупівлі імпортного вугілля Фото: глава Міненерго Ігор Насалик

Кредит пропонується з метою диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля антрацитної групи

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України серед можливих варіантів плану тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії пропонує залучити 3 млрд гривень кредитних коштів для закупівлі імпортного вугілля антрацитної групи. Про це йдеться в інформаційно-аналітичній довідці до наради Антикризового енергетичного штабу, яка відбулася 13 лютого, текст якої має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"Необхідно забезпечити енергогенеруючі компанії та теплоелектроцентралі фінансовими ресурсами для закупівлі імпортного антрацитового вугілля з метою диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля антрацитної групи в обсязі 30% (3 млн тонн від загального обсягу споживання вугілля антрацитної групи) від річного прогнозу споживання зазначеної групи", - йдеться в довідці.

Серед можливих варіантів, які пропонуються Міненерго, прийняття урядового рішення про притягнення енергогенеруючими компаніями та теплоелектроцентралями кредитних коштів для закупівлі імпортного вугілля в розмірі до 3 млрд гривень (різниця між індикативною ціною, яка врахована в оптовій ринковій ціні України і ринковою ціною на сьогодні).

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що Кабінет міністрів України може прийняти розпорядження про формування резерву вугілля антрацитної групи.