ua en ru

Росія планує повністю приватизувати аеропорт Внуково до 2016 р

Держава має намір повністю приватизувати аеропорт Внуково до 2016 р. Про це повідомив сьогодні на засіданні уряду РФ міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв.

Йдеться про ВАТ "Аеропорт Внуково" та ВАТ "Міжнародний аеропорт Внуково".

Міністр зазначив, що для приватизації аеропортів необхідно провести додаткову роботу, пов'язану з вирішенням про консолідацію аеропортів Московського транспортного вузла.

Також Улюкаєв повідомив, що зберігаються плани приватизації аеропорту Шереметьєво.

При цьому перший заступник голови уряду РФ Ігор Шувалов відзначив, що процес створення Московського авіаційного вузла передбачає, що всі три найбільших аеропорту Москви будуть знаходиться у приватній власності. Він також підкреслив, що необхідно в найкоротші терміни консолідувати активи Внуково і Шереметьєво.

Нагадаємо, розвиток Московського авіаційного вузла передбачає об'єднання державних активів - аеропортів Внуково і Шереметьєво і трьох московських аеродромів.

Навесні 2012 р. повідомлялося, що планується створення нової держкомпанії, в статутний капітал якої увійде 83% акцій Шереметьєво, 74,7% Внуково і 25% міжнародного аеропорту Внуково, а також аеродромні комплекси трьох московських аеропортів - Внуково, Шереметьєво і Домодєдово. Кандидатом на посаду керівника такої об'єднаної компанії був названий радник президента, колишній міністр транспорту РФ Ігор Левітін.