ua en ru

У Мінекономрозвитку працюють над спрощенням процедури держзакупівель

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі продовжують роботу над спрощенням процедури державних закупівель. Про це сьогодні на круглому столі "Реформування системи державних закупівель для армії: проблеми, пропозиції, очікувані результати" повідомила начальник відділу аналізу держзакупівель Мінекономрозвитку Наталія Шимко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насправді ми зараз працюємо над тим, щоб певні спрощення ввести до законодавчої нормативної бази, яка регулює сферу державних закупівель. У першу чергу зараз при розробці проекту відповідних змін ми працюємо над тим, щоб запровадити можливість документально підтверджувати відповідність кваліфікаційним критеріям лише переможцю процедури закупівель", - повідомила Шимко.

За її словами, такий підхід може, навпаки, трохи затягти процедуру. Оскільки, якщо переможець не надасть таких довідок, то замовнику необхідно буде робити повторну оцінку і знову чекати, поки надасть наступний учасник ці довідки, а якщо і він не надасть - то ще чекати", - зазначила Шимко.

Нагадаємо, раніше в березні повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України найближчим часом внесе до Верховної Ради законопроект про державні закупівлі.