ua en ru

У Мінекономрозвитку прогнозують початок приватизації за новим законом з червня

У Мінекономрозвитку прогнозують початок приватизації за новим законом з червня Фото аукціонний молоток (pixabay.com qimono)

Пройдуть перші аукціони з продажу держмайна

Перші аукціони з продажу держмайна за новим законом про приватизацію можуть пройти в червні 2018 р. Про це сьогодні на прес-брифінгу повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У червні відбудуться перші аукціони", - сказав він.

За словами Нефедова, Кабмін вже приступив до імплементації норм нового закону і очікується, що він буде підписаний президентом протягом лютого.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Фонд державного майна в січні продав державної власності на 15,3 млн гривень. Про це повідомив глава Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"З запропонованих 186 об'єктів (дрібні підприємства, приміщення) продано 156. Проданий пакет акцій "Укрхудожпрому", Білоцерківського заводу гумових технічних виробів (з 244 спроби), Об'єднана інжинірингова компанія", - повідомив Трубаров.

Проте з 17 виставлених ан біржу підприємств, продані тільки 2. Інші підприємства загальною вартістю понад 155 млн доларів, не залучають інвесторів. Трубаров пояснив, що причиною такого ставлення до зазначених об'єктів є наявність у них боргів, що досягають 100% балансової вартості. Крім того, деякі з цих об'єктів давно не працюють.