ua en ru

Мінекономрозвитку пропонує затвердити порядок відбору інвестпроектів, для реалізації яких надається держпідтримка

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України пропонує затвердити порядок відбору проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка шляхом фінансування, співфінансування, кредитування, а також компенсації відсотків за фактично сплачену суму відсоткових ставок за користування кредитами. Про це йдеться в проекті постанови відомства.

Крім того, згідно документу, Мінекономрозвитку пропонує затвердити порядок відбору інвестпроектів, для реалізації яких надається державна підтримка у формі державних гарантій з метою забезпечення виконання боргових зобов'язань за запозиченнями суб'єктів господарювання, і надання ним державної підтримки; критерії відбору інвестиційних пропозицій та інвестиційних проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка; перелік форм державної підтримки для розроблення або реалізації інвестиційних проектів, яка може надаватися суб'єктам господарювання залежно від їх форми власності.

Проектом постанови також передбачається, що Мінекономрозвитку в тримісячний термін має забезпечити розроблення власних нормативно-правових актів, що передбачені порядком і критеріями відбору проектних пропозицій та інвестиційних проектів.

В результаті реалізації проекту постанови передбачається збільшення обсягів надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів за рахунок сплати суб'єктами господарювання податків і зборів у результаті успішної реалізації ними інвестиційних та інноваційних проектів, які братимуть участь у конкурсному відборі. Крім того, передбачається, що постанова сприятиме підвищенню ефективності та впорядкуванню процедури надання державної підтримки для розроблення пропозицій або реалізації інвестиційних проектів.

Читайте також: Мінекономрозвитку пропонує земельні ділянки в межах індустріальних парків передавати в оренду