ua en ru

Мінекономрозвитку пропонує встановити новий митний тариф, який передбачає зниження ставок ввізного мита

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує встановити новий митний тариф, який передбачає зниження ставок ввізного мита. Текст законопроекту "Про внесення змін до закону України" Про Митний тариф України", опублікований на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

В основу побудови нової редакції номенклатури митного тарифу була покладена Гармонізована система опису та кодування товарів версії 2012 р.

Крім цього, при перенесенні ставок ввізного мита також враховувалися міжнародні зобов'язання України, визначеним графіком тарифних зобов'язань України по товарах на 2013 рік, який є невід'ємною частиною Протоколу про вступ України до СОТ.
Крім того, наголошується, що рівень ставок ввізного мита, які наводяться даним законопроектом до міжнародних зобов'язань, змінюються тільки в бік зменшення.

Очікується, що після прийняття нового митного тарифу буде спрощено зіставлення та аналізу статистичних показників торгівлі, обмін якими відбувається в рамках міжнародних домовленостей або торгових переговорів, прискорена і спрощена процедура митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій.

А також, прийняття закону сприятиме розвитку та пожвавленню міжнародної торгівлі і, як наслідок, збільшенню надходжень до державного бюджету України.

Планується, що законопроект набуде чинності з 1 січня 2013 р.