ua en ru

У Мінекономіки РФ розраховують на ціну нафти 40 доларів у 2016

У Мінекономіки РФ розраховують на ціну нафти 40 доларів у 2016 Фото: Олексій Улюкаєв

Улюкаєв назвав поточні ціни на нафту "екстремально низькими"

Глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв назвав поточні ціни на нафту "екстремально низькими" і заявив, що більш реалістичний сценарій, який розробило його міністерство, передбачає середню ціну на нафту в 2016 році на рівні 40 доларів за барель, передає РБК.

"У нас є стресовий сценарій на 25 доларів за барель. Ми вважаємо, що ми повинні бути готові до короткочасних випробувань такого роду, але ми не припускаємо, що протягом року в середньому така ціна триматиметься", - заявив він в ефірі "Первого канала".

За його словами, поточні рівні ціни на нафту, коли вона коливалася на рівні 30 доларів за барель, є "екстремально низькими".

"У нас є сценарій, із моєї точки зору, набагато більш реалістичний - на 40 доларів за барель. Я вважаю, що зараз ми всі разом орієнтуємося приблизно на цей показник", - резюмував Улюкаєв.

Нагадаємо, Центробанк РФ у прогнозі розвитку економіки заклав у ризиковому сценарії нафту за ціною 25 доларів за барель у 2016 році, в базовому сценарії - 35 доларів, погіршивши свої оцінки з 35 і 50 доларів відповідно.