ua en ru

Мінекономіки РФ оцінило новий антикризовий план уряду в 750 млрд рублів

Мінекономіки РФ оцінило новий антикризовий план уряду в 750 млрд рублів Фото: міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв

За словами російського міністра, частину коштів візьмуть з антикризового фонду

Загальна вартість антикризового плану уряду становить близько 750 млрд рублів. Про це повідомив журналістам міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв, передає "Інтерфакс".

"310 млрд руб. кредитів суб'єктам РФ вже стоять рядком в бюджеті. З урахуванням цієї складової виходить 750 млрд рублів", - зазначив Улюкаєва.

За словами російського міністра, частину коштів візьмуть з антикризового фонду.

"Якщо прибрати те, що забюджетировано, то залишається сума приблизно в 210 млрд руб. Це те, що не забюджетировано, джерелом є антикризовий фонд", - сказав він.

антикризовий план, направлений прем'єр-міністру Дмитру Медведєву, включена сума не менш 737 млрд руб., повідомляли РБК два джерела в кабінеті міністрів. Пропозиції, спрямовані на забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку" в 2016 році, готували Мінпромторг, Мінсільгосп, Мінпаливенерго, Мінтранс, Мінпраці і Моз і обобщало Мінекономрозвитку. Документ направили в уряд 26 січня.

Пропоновані владі заходи розбиті на чотири частини - заходи по структурній перебудові економіки і поліпшення інвестиційного клімату, підтримка регіонів, підтримка галузей економіки і забезпечення соціальної стабільності (всього 96 пунктів). Основні джерела фінансування антикризових заходів - кошти федерального бюджету і антикризовий фонд.

Нагадаємо, раніше Кабмін РФ оцінював заходи нового "антикризового плану" в 400 млрд рублів.

Відзначимо, в кінці 2015 року в РФ вважали, що в 2016 році можна обійтися без нового антикризового плану.