ua en ru

Мінекономіки підтримало законопроект щодо безкоштовного приєднання до інженерних мереж

Мінекономіки підтримало законопроект щодо безкоштовного приєднання до інженерних мереж Фото: МЕРТ (РБК-Україна)

Очікується, що реалізація новації суттєво підвищить реальну інвестиційну привабливість України

Проект Закону №6671 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку промисловості інвестиційної діяльності, захисту та гарантування прав і законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності" щодо безкоштовного приєднання до інженерних мереж отримав офіційний позитивний висновок від Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"Тепер не тільки виробники, аграрії, будівельники та підприємці реального сектору з усієї України, а й профільне міністерство підтримало нашу ініціативу", - сказав голова комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

За його словами, запропонована модель приєднання до мереж (електрика, газ, вода, тепло) є принципово новою.

"Тут і прозорість технічної документації монополістів, доступність інформації про наявні потужності та стан мереж, і конкурентність підготовки технічних умов, і чіткі покрокові процедури та жорсткі санкції за їх порушення, а також найголовніше - обов'язок викупу монополістами на справедливих ринкових умовах інженерних об'єктів, створених для них інвесторами згідно з наданими монополістами ТУ", - зазначив нардеп.

Очікується, що реалізація новації суттєво підвищить реальну інвестиційну привабливість України, адже зменшить інвествитрати через усунення корупційної складової, непрозорості і бюрократії та надмірних вкладень, штучно нав'язуваних інвесторам монополістами.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в Україні відсутні підстави для зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.