ua en ru

У Мінекономіки Німеччини допускають торгову війну між Євросоюзом і США

У Мінекономіки Німеччини допускають торгову війну між Євросоюзом і США Фото: міністр економіки Німеччини Брігітте Цюпріс (brigitte-zypries.de)

До торгової війни може привести введення нових санкцій США проти Росії

Введення нових санкцій США проти Росії може призвести до торгової війни між Євросоюзом і США. Про це в ефірі телеканалу ARD заявила міністр економіки Німеччини Брігітте Цюпріс, передає Reuters.

За словами Цюпріс, торгова війна з США в результаті введення нових санкцій проти Росії була б "зовсім поганим" варіантом. Вона також висловила надію, що головна мета санкцій США полягає не у шкоді Європі, однак розширення санкцій може нашкодити європейським компаніям.

Крім того, Цюпріс повідомила, що в Євросоюзі почали обговорювати можливі відповідні заходи в рамках механізмів Всесвітньою торговою організацією.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що США можуть почати торговельну війну з Європою.

"Є речі, які викликають велику стурбованість тим, що Сполучені Штати починають торговельну війну з Європою", - заявив Габріель.