ua en ru

Мінекономіки ФРН прогнозує зниження темпів зростання економіки Німеччини через російсько-українську кризу

Міністерство економіки Федеративної республіки Німеччини (ФРН) прогнозує зниження темпів економічного зростання країни через російсько-українську кризу.

Міністерство економіки Федеративної республіки Німеччини (ФРН) прогнозує зниження темпів економічного зростання країни через російсько-українську кризу. Про це сьогодні в ефірі німецького радіо Deutschlandfunk заявив міністр економіки і віце-канцлер ФРН Зіґмар Габріель, передає DW.

"Можливо, в кінці (звітного періоду, - ред.) дані щодо економічного зростання виявляться нижчими, ніж прогнозовані 1,8%", - сказав Ґабріель.

Як зазначається, причиною цього міністр назвав нинішній російсько-українська криза.

При цьому Габріель вважає, що Німеччина, в європейському порівнянні, буде мати явно виражений хороший кон'юнктурний розвиток.

За його словами, у ФРН нині зайнятими є 42 мільйони осіб, що є найвищим показником у Європі. Ще важливіше, підкреслив віце-канцлер Габріель, що більше 30 мільйонів людей у Німеччині соціально застраховані.

"Це на півмільйона більше, ніж у 2013 році", - пояснив Габріель.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що уряд Німеччини в 2015 р. відмовиться від чистого запозичення вперше з 1969 року.