ua en ru

Мінекономіки до квітня очікує призначення спостережної ради НАК "Нафтогаз"

Мінекономіки до квітня очікує призначення спостережної ради НАК "Нафтогаз" Фото: Айварас Абромавичус (прес-служба Кабміну)

Про це в ході години запитань до уряду в Раді заявив глава МЕРТ Айварас Абромавичус

Міністерство економічного розвитку і торгівлі до кінця березня 2016 року очікує на призначення наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це глава відомства Айварас Абромавичус сказав у ході години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Лакмусовим папірцем цього року в реформах буде реформа корпоративного управління НАК "Нафтогаз"... До кінця березня ми очікуємо на призначення і формування повністю наглядової ради, що складається із п'яти членів, три з яких будуть незалежними", - зазначив Абромавичус.

За словами міністра, основною метою реформи є ізолювання держкомпаній від політичного впливу.

"У центрі реформи - ізолювати НАК "Нафтогаз" та інші ключові держкомпанії від політичного впливу, щоб вони перестали служити інструментом у відмиванні грошей, а приносили прибуток", - сказав глава МЕРТ.

Як додав міністр, за попередніми підрахунками, збитки держкомпаній у 2015 році скоротилися зі 117 млрд гривень до 16 млрд гривень.

Раніше сьогодні Абромавичус розповів нардепам про пріоритети Мінекономіки у 2016.