ua en ru

Мінекології перевірить підприємства, які мають справу з небезпечними відходами

Мінекології перевірить підприємства, які мають справу з небезпечними відходами Фото: Мінекології розпочало перевірку підприємств-ліцензіатів на діяльність з небезпечними відходами

Протягом кількох наступних місяців в Україні буде перевірено діяльність всіх ліцензіатів, які працюють у цій сфері

Міністерство екології та природних ресурсів України 16 вересня розпочало перевірку підприємств, які мають ліцензії на провадження господарської діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами. Про це повідомив глава міністерства Остап Семерак під час позапланової перевірки виробничих потужностей одного з підприємств Київщини, передає прес-служба Мінекології.

Семерак розповів, що протягом кількох наступних місяців в Україні буде перевірено діяльність всіх ліцензіатів, які працюють у сфері поводження з небезпечними відходами.

"Затверджено план щодо перевірки всіх без винятку ліцензіатів. Ми перевіримо кожного і за результатами цих перевірок будуть ухвалені відповідні рішення. Це будуть і планові, і позапланові перевірки. Іншого виходу, окрім впорядкування сфери поводження з відходами, у нас немає", - констатував міністр.

З його слів, внаслідок безконтрольної видачі ліцензій на переробку небезпечних відходів і тривалу відсутність Ліцензійних умов, які Україна отримала лише у липні 2016 року, багато підприємств, які свого часу отримали ліцензію на проведення господарської діяльності у сфері поводження з різними видами небезпечних відходів, та при цьому не здійснюють такої діяльності.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України затвердило нові ліцензійні умови поводження з небезпечними відходами.