ua en ru

Мінекології заперечує затримку суден з аміаком в порту "Южний"

Мінекології заперечує затримку суден з аміаком в порту "Южний" Фото: Міністерство екології та природних ресурсів (з відкритих джерел)

Затримання суден не входить до компетенції Державної екологічної інспекції

Ніякі дії по затримці суден з аміаком в порту "Южний" Державною екологічною інспекцією не застосовувались. Про це пише Hubs з посиланням на інформацію Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Затримання суден не входить до компетенції Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря (ДЕІ ЗЗР). Інформація про відмову ДЕІ ЗЗР оформити документи на вихід суден з порту не є достовірною", — заявили в Міністерстві.

Раніше Hubs писав про те, що в морському порту "Южний" з 26 січня 2018 р., після завершення вантажних робіт, затриманий вихід морських суден "Кліппер Марс" і "Кліппер Венус" з вантажем вищій ступеня небезпеки – аміаком, в обсязі понад 65 тис. т. За фактом затримання суден вантажовласник ПАТ "Тольяттіазот" направив офіційне звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Згідно з текстом звернення, представники Державної екологічної інспекції в порту "Южний" відмовляють у здійсненні екологічного/радіологічного документального контролю вантажу, через порушення, нібито допущенці при завантаженні з боку ПАТ "Одеський припортовий завод" – відсутність робітничо-технічної карти ОПЗ. При цьому, претензії до самого вантажу або суднам оголошені не були.

Цю інформацію підтвердив згодом перший заступник директора ПАТ "Одеський припортовий завод" Микола Щуриков.

За його словами, в порту було затримано "Кліппер Марс", "Кліппер Венус", "Кліппер Один", "Gas Snapper" (за наявною на сьогодні інформацією, зазначені судна вже відправлені), пише ЗМІ.

"Інспектори саботують оформлення документів, не посилаючись на нормативні акти, не видаючи жодного документа, і просто не беручи ніякої документації", – повідомив топ-менеджер ОПЗ.