ua en ru

Мінекології направило проект указу щодо створення Чорнобильського заповідника до Мін'юсту

Мінекології направило проект указу щодо створення Чорнобильського заповідника до Мін'юсту Фото: Мінекології направило проект указу щодо створення Чорнобильського заповідника до Мін'юсту

До складу заповідника пропонується включити 227319,5 га земель Чорнобильської зони відчуження

Сьогодні, 27 квітня 2015 р., Міністерство екології та природних ресурсів направило для отримання правового висновку проект указу Президента України "Про створення Чорнобильського біосферного заповідника" до Міністерства юстиції України. Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

"На основі погоджених матеріалів розроблено проект указу Президента України "Про створення Чорнобильського біосферного заповідника", який погоджено з Мінекономрозвитку, Мінфіном, Мінагрополітики, Київською облдержадміністрацією, Держземагентством та ДАЗВ. До складу заповідника пропонується включити 227319,5 гектара земель Чорнобильської зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Чорнобильський біосферний заповідник разом з природним заповідником "Древлянський" (Житомирська область) та Поліським державним радіаційно-екологічним заповідником (Республіка Білорусь) площею понад 500 тис. га стануть унікальною та однією із найбільших природоохоронних територій Європи.

Нагадаємо, раніше у Мінекології заявляли, що рішення про створення заповідника в зоні відчуження може бути прийнято до кінця року.