ua en ru

Мінекології може погодитися на умови Shell щодо розробки нафтогазових родовищ, - джерело

Міністерство екології та природних ресурсів України все, погодиться на умови Shell в частині зміни правил розробки нафтогазових родовищ. Про це розповіло джерело в компанії "Надра Юзівська", пише "Комерсант Україна".

Зазначимо, що свердловина вже пробурена Shell знаходиться в безпосередній близькості від Юзівської ділянки, який компанія розробляє разом з "Надра Юзівська".

"Той факт, що пробурені разом з "Укргазвидобуванням" свердловини дали промисловий приплив газу, виявився дуже важливим для Мінприроди, оскільки це говорить про перспективність всього Юзівського родовища, на яке Україна і Shell покладають величезні надії", - заявило джерело в компанії "Надра Юзівська".

За його словами, Мінприроди, швидше за все, погодиться на умови Shell в частині зміни правил розробки нафтогазових родовищ.
Як розповіло джерело в Мінприроди, Shell звернула увагу на те, що правила розробки нафтогазових родовищ були прийняті ще в радянський час і на сьогодні застаріли. "Вони (Shell) фактично не враховують того, що видобуток сланцевого газу буде вестися на ділянці, який має свою специфіку", - заявило джерело.

За його словами, Shell також зажадала, щоб нові стандарти відповідали міжнародним в частині оцінки запасів родовищ і дозволяли простіше перекладати свердловини з розряду розвідувальних в розряд експлуатаційних.

"Останнє дозволить прискорити розробку нафтогазових родовищ", - зазначило джерело.