ua en ru

Мінекології в липні підготує документи щодо створення природоохоронної інспекції

Мінекології в липні підготує документи щодо створення природоохоронної інспекції Фото: Остап Семерак

Семерак заявив, що створення природоохоронної інспекції ймовірно завершать до початку 2017 року

Міністерство екології та природних ресурсів має намір до середини липня підготувати і подати на розгляд проект документів щодо створення інтегрованої природоохоронної інспекції. Про це сьогодні в ході зустрічі з представниками бізнесу повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ще один пріоритет нашої діяльності - створення інтегрованої природоохоронної інспекції. Ми вирішили піти шляхом об'єднання всіх контролюючих інспекцій, які існують в інших відомствах (Держгеонадр, Рыбгосагентство...)", - сказав міністр.


За його словами, дана реформа повинна проходити по типу реформування поліції.

"Зараз проходить підготовка стратегії формування природоохоронної інспекції за участю МВС, американського посольства. Ми ставимо завдання до 100 днів роботи уряду підготувати і внести проект документів для того, щоб почати процес міністерських погоджень. Ці проекти документів ми будемо готувати до середини липня", - сказав Семерак.

Глава відомства також висловив сподівання, що процес створення природоохоронної інспекції буде завершено до початку 2017 року.

Нагадаємо, раніше Семерак констатував хижацьке ставлення РФ до природного середовища Донбасу і Криму.