ua en ru

У МінАТО заявили про можливе погіршення екологічної ситуації на території ОРДЛО

У МінАТО заявили про можливе погіршення екологічної ситуації на території ОРДЛО Фото: Юрій Гримчак

Близько 80 джерел питної води на території ОРДЛО вже не придатні до використання

У багатьох шахтах на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) зупинений водовідлив, що може привести до погіршення екологічної ситуації. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, передає "112 Україна".

"Фактично всі підприємства зупинилися. Були заяви, що вони спробують "реанімувати" металургійне виробництво, але підтвердження немає. Єдине, що ми точно маємо, це те, що в багатьох шахтах зупинений водовідлив, що може привести до погіршення екологічної ситуації", - розповів заступник голови МінАТО.

Він підкреслив, що останні дослідження, опубліковані російськими ЗМІ, свідчать про підвищення рівня солі у воді на території ОРДЛО та Російської Федерації в 8 разів.

"Десь 80 джерел питної води на сьогодні на неконтрольованій території вже не придатні до використання", - зазначив Гримчак.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Донбасом Мартін Сайдік заявив, що до вирішення екологічних проблем на Донбасі залучать міжнародних експертів.