ua en ru

У МінАТО закликали світове співтовариство посилити тиск на Росію

У МінАТО закликали світове співтовариство посилити тиск на Росію Фото: російські солдати (mil.ru)

У МінАТО відреагували на призив кримчан у російську армію

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінАТО) України закликали світове співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію через призив кримчан у російську армію, передає прес-служба відомства.

У МінАТО послалися на інформацію на сайті південного військового округу Міністерства оборони Російської Федерації від 2 жовтня 2017 року. У російському відомстві зазначили, що з території окупованого півострову планується призвати на військову службу 2 тисячі осіб, які мають виконувати військовий обов’язок на кораблях і в підрозділах берегових військ Чорноморського флоту РФ.

У МінАТО заявили, що організація призову жителів тимчасово окупованої території України на військову службу до російської армії прямо порушує положення Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року, статтею 51 якої передбачено заборону примушувати громадян окупованої території служити в збройних або допоміжних силах держави-окупанта.

"Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України наголошує, що такі дії Російської Федерації є прямим порушенням норм міжнародного гуманітарного права, і закликає міжнародне співтовариство вжити подальших консолідованих кроків для посилення тиску на Російську Федерацію", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, раніше в МінАТО повідомили, скільки осіб перетнули адміністративний кордон з Кримом у вересні.