ua en ru

У МінАТО очікують загострення конфлікту з Росією в листопаді

У МінАТО очікують загострення конфлікту з Росією в листопаді Фото: українські військові сили в АТО (flickr.com/photos/osce_smmu)

РФ спробує дестабілізувати ситуацію в Україні заради того, щоб не йти з Донбасу

У листопаді 2017 року на Донбасі відбудеться загострення конфлікту з військами РФ. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Юрій Гримчак в ефірі "5 каналу".

"Є такі підозри, що останній такий бій за Україну буде, мабуть, в листопаді - це коли (Росія - ред.) спробує активізувати все, що у неї є для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні заради того, щоб не виходити (з Донбасу - ред.)", - сказав Гримчак.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України заявив, що в 2018 році війська Російської Федерації покинуть територію Донбасу.

Також повідомлялося про те, що керівництво антитерористичної операції (АТО) може застосувати артилерію і танки у разі збільшення числа провокацій з боку бойовиків.

"У разі особливо нахабних дій противника, що супроводжується активними обстрілом з важкого озброєння і наступальними діями... керівництво АТО може прийняти рішення про підведення до лінії фронту і застосування танків, артилерії та іншого озброєння для збереження лінія розмежування і примушення противника до виконання 1 і другого пункту мінських угод", - заявив спікер Міністерства оборони Андрій Лисенко.

Нагадаємо, на Донбасі з'явилися нові групи кадрових російських військових.