ua en ru

У МінАТО назвали альтернативні джерела поставок вугілля до України

У МінАТО назвали альтернативні джерела поставок вугілля до України Фото: Георгій Тука

Блокада Донбасу робить Росію єдиною реальною альтернативою поставок вугілля

У зв'язку з блокадою Донбасу альтернативою поставок вугілля для української металургії залишаються США і Росія. Про це у Facebook повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

На думку Туки, уряду необхідно підготувати план мінімізації негативних наслідків для промисловості і бюджету у зв'язку з блокадою Донбасу і "націоналізацією" підприємств на непідконтрольному Донбасі, так як Україна не зможе вести з ними господарську діяльність.

"Це призведе до розриву виробничих ланцюжків в промисловості. Разом з тим, єдиною альтернативою постачання вугілля для металургів є США та Росія. Виходячи з того, що термін поставки зі США становить близько трьох місяців, єдиним реальним джерелом вугілля є Росія", - зазначив Тука.

У той же час, за його словами, існує ймовірність того, що Україна під виглядом російського вугілля буде закуповувати видобуте на шахтах непідконтрольного Донбасу, що призведе до реальної фінансової підтримки ДНР/ЛНР.

Сьогодні в Мінську росіяни будуть викручувати руки нашій делегації: блокада, геноцид і таке інше. Сподіваюсь, компетентн...

Опубліковано George Tuka 1 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МінАТО закликали притягти організаторів блокади Донбасу до відповідальності.