ua en ru

МінАПК створило "Агрофінфонд" для надання фінпослуг сільгоспвиробникам

Міністерство аграрної політики і продовольства прийняло 13 лютого рішення про створення дочірнього підприємства Аграрного фонду (АФ) "Агрофинфонда", яке буде надавати сільськогосподарським товаровиробникам фінансові послуги, зокрема лізингові, а також керувати фондами.

Міністерство аграрної політики і продовольства прийняло 13 лютого рішення про створення дочірнього підприємства Аграрного фонду (АФ) "Агрофинфонда", яке буде надавати сільськогосподарським товаровиробникам фінансові послуги, зокрема лізингові, а також керувати фондами. Про це йдеться в системі розкриття інформації НКЦПФР, повідомляє "Комерсант-Україна".

Головним завданням "Агрофинфонда" стане зниження вартості позикових коштів для виробників. "Агрофінфонд" повинен буде працювати на умовах державно-приватного партнерства, а кошти будуть видаватися на фінансування першочергових проектів в агропромисловому комплексі України.

Так, мова йде в першу чергу про інфраструктурних проектах, тваринництві, насінництві та виробництві засобів захисту рослин, а також придбання сільгосптехніки в лізинг.

Крім цього, "Агрофінфонд" претендує на отримання частини з 50 млрд грн, які уряд планує залучити під держгарантії на реалізацію програм активізації економіки в 2014 році.

"Передбачається, що "Агрофінфонд" буде консолідувати навколо себе комерційні лізингові компанії, які і будуть фінансувати сільгосптоваровиробників. За рахунок залученого фондом під держгарантії фінансування процентна ставка для кінцевого споживача може бути знижена до 7-8% річних у доларах США", - говорить директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Віталій Саблук.