ua en ru

МінАПК дозволив імпортувати польську свинину з незаражених районів АЧС

Міністр аграрної політики України Ігор Швайка сьогодні в ході зустрічі з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Мареком Савіцьким заявив надання дозволу на експорт свинини із польських підприємств, що знаходяться за межами району зараження африканською чумою свиней (АЧС).

Міністр аграрної політики України Ігор Швайка сьогодні в ході зустрічі з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Мареком Савіцьким заявив надання дозволу на експорт свинини із польських підприємств, що знаходяться за межами району зараження африканською чумою свиней (АЧС). Про це повідомляє прес-служба міністерства аграрної політики України (МінАПК).

"Керівники аграрних відомств домовилися, що питання про заборону на імпорт з Польщі в Україну тварин, сприйнятливих до АЧС, та їх репродуктивного матеріалу, будуть вирішуватися ветеринарними службами двох країн в рамках робочих контактів. Польська сторона надає гарантії того, що польські підприємства, які працюють на експорт з Україною не будуть експортувати свинину, яка походить з районів, охоплених обмеженнями", - йдеться в повідомленні Мінапк.

"Будь-які рішення про скасування заборони на ввезення польської свинини будуть прийматися тільки після позитивного рішення українських ветеринарів, делегованих до Польщі", - зазначив Швайка.

Також українська сторона підтвердила, що підприємства, які мають дозвіл на експорт в інші держави-члени ЄС і які зареєстровані польської ветеринарної служби можуть експортувати свою продукцію на український ринок.