ua en ru

Мінагрополітики: Виробники цукру в Україні отримають компенсацію за посів цукрового буряку в обсязі 500 грн/га

Виробники цукру в Україні отримають компенсацію за посів цукрового буряку в обсязі 500 грн/га. Про це на брифінгу повідомив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні прийнята постанова про виділення додаткових коштів - 60 млн грн, тобто 230 млн грн виділено, і прийнятий порядок, тобто буде видано ближчим часом компенсацію на 1 га посівів цукрового буряку в обсязі 500 грн", - заявив М.Присяжнюк.
За його словами, окрім дотації, виробників цукру треба стимулювати й іншими заходами. В тому числі, покращувати експортний потенціал галузі. У цьому контексті М.Присяжнюк повідомив, що МінАПК не відмовляється від ідеї експортувати до 300 тис. т цукру до Росії за квотою. Він також відзначив, що між обома країнами буде визначений зведений баланс, де буде проаналізовано запит російської сторони на імпорт і українську експортну можливість. Крім цього М.Присяжнюк повідомив, що на сьогодні з 8,4 млн га озимини, які заплановані до сівби, вже засіяні 6 млн га.
Також міністр повідомив, що на сьогодні в Агрофонді зібрано 1 млн 460 тис. т зерна.