ua en ru

МінАП планує переорієнтувати програми на держпідтримку фермерів

МінАП планує переорієнтувати програми на держпідтримку фермерів Фото: Тарас Кутовий

Заборгованість бюджету за програмами держпідтримки становить понад 700 мільйонів гривень

Одним з етапів реформи агропромислового сектору має стати переорієнтація програм державної підтримки на групи фермерів. Про це 20 травня під час годин запитань до уряду у ВРУ заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо надавати підтримку групам фермерів і малих гравців для того, щоб той обсяг, який вони підтримують, був достатнім для того, щоб вони могли якісь основні активи профінансувати цими групами",- заявив Кутовий.

Міністр також зазначив, що у такий спосіб у МінАПК планують досягти конкурентноздатності фермерської продукції.


"Ми вважаємо, що пряма підтримка повинна бути прив'язана, і ми б пропонували це зробити у розрізі закону про підтримку аграрного сектору, до обсягу реалізації сільськогосподарської продукції у попередній період", - зазначив міністр.

За його словами, наразі заборгованість державного бюджету по програмах держпідтримки нетелів та закладки садів становить 722 мільйони гривень.

"Це ті гроші, які сьогодні люди у судах відстоюють для того, щоб повернути ці кошти собі по попередньо вже затверджених і підтверджених програмах",- додав Кутовий.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Миколу Осійчука заступником міністра аграрної політики і продовольства України.