ua en ru

Мінагрополітики вважає недоцільним тимчасове скасування імпортного мита на гречку, картоплю та низку інших продуктів

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк вважає недоцільним тимчасове скасування імпортного мита на гречку, картоплю та низку інших продуктів. Про це він заявив журналістам під час сільськогосподарської виставки, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що цього за великим рахунком, недоцільно для нас, як сільськогосподарських виробників, робити. Тому що цих продуктів харчування у нас достатньо, щоб забезпечити продовольчу безпеку ... Я думаю, що навіть скасування мита, ціну не знизить", - сказав М.Присяжнюк.
Він додав, що скасування мита не знизить ціну на ці продукти тому, що ціна на дані продукти у країн, які ввозять їх до України доволі висока.
Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрований проект закону "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України" (щодо зміни мита на окремі види продовольчих товарів)".
Як йдеться у пояснювальній записці, законопроект (№7243 від 12.10.2010 р.), ініційований Кабінетом міністрів України, передбачає до 1 червня 2011 р. зменшення імпортного мита на молоко та вершки у порошку, гранулах чи інших твердих видах; масло вершкове; картоплю; жито та гречку до 0 %.