ua en ru

Мінагрополітики пропонує законодавчо закріпити ведення органічного сільського господарства в Україні

Міністерство аграрної політики та продовольства пропонує законодавчо закріпити основи ведення органічного сільськогосподарського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Крім того, передбачається, що будуть введені вимоги щодо вирощування, виробництва, переробки, сертифікації, маркування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції та органічних продуктів харчування.

"Що стосується державної підтримки у сфері виробництва та обігу органічної продукції, то в цьому документі визначені основні її напрямки. Так, передбачається впровадження економічного стимулювання виробництва та реалізації органічної продукції, а також інших заходів, спрямованих на здешевлення та підвищення якості органічної продукції та сировини вітчизняного виробництва ", - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Завдяки природно-кліматичному потенціалу та грунту України може зайняти одне з провідних місць серед виробників органічної продукції. Так, на сьогодні в Україні вже налічується більше 70 сільгосппідприємств, які здійснюють свою діяльність на принципах органічного господарювання. Однак, щоб активізувати розвиток органічного виробництва, необхідно створити ефективну систему підтримки та забезпечення на національному рівні", - йдеться в повідомленні прес-служби.