ua en ru

Мінагрополітики та ЄБРР підписали меморандум на підтримку зернового сектору України

Міністерство аграрної політики та продовольтста спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали меморандум-заяву про спільні дії на підтримку зернового сектору України. Також меморандум підписали представники української зернової асоціації, аграрної конфедерації та інститу розвитку аграрних ринків. Про це на прес-конференції призначеній підписанню меморандуму заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Украина.
За словами М.Присяжнюка, підписання меморандуму сприятиме інвестиційній привабливості зернового сектору України, у тому числі шляхом впровадження новітніх систем кредитування виробництва зерна, страхування та ф`ючирсної торгівлі зерном.
"Підписання меморандуму-заяви дає нам можливість співпрацювати і в напрямках фінансування аграрного сектору, і в напрямках лібералізації торгівлі" - зазначив М.Присяжнюк.
В свою чергу, директор департаменту агробізнесу ЄБРР Жіль Меттеталь наголосив, що Україна має достатній потенціал для забезпечення продовольчими товарами світовий ринок. Окрім цього він наголосив, що брак прозорості, у тому числі в законодавстві, заважає інвесторам вкладати кошти у аграрний сектор України і розвивати його.
"Меморандум засвідчує готовність працювати більш прозоро і в режимі більшого діалогу" - наголосив Ж.Меттеталь.
Також, Ж.Меттеталь нагадав, що протягом останніх років ЄБРР інвестував в сільськогосподарський сектор України понад 100 млн євро: "Ми легко могли б подвоїти цю суму, якби ми бачили розвиток прозорості, якби була готовність і умови, необхідні для приватного сектора".