ua en ru

Міліція жорстко розігнала мітинги в Запоріжжі та Сумах

Міліція жорстко розігнала мітинги в Запоріжжі та Сумах. Про це повідомляє Еспресо TV, а також очевидці події у Facebook.

Міліція жорстко розігнала мітинги в Запоріжжі та Сумах. Про це повідомляє Еспресо TV, а також очевидці події у Facebook.

Так, у Запоріжжі близько 21:00 правоохоронці, а також група "титушек" зробили контратаку із заблокованого будівлі ОДА і почали бити демонстрантів. Крім того, міліція застосувала газ, світлошумові гранати і травматичну зброю.

Міліція розвіяла демонстрантів, після силовики і "титушки" виловлювали їх у навколишніх районах.

Міліція жорстко розігнала мітинги в Запоріжжі та Сумах

(джерело фото: Facebook.com/hudymenko)

За повідомленнями очевидців, під час розгону мітингу могли постраждати до 100 чоловік, також пропали три журналіста.

У Сумах близько години ночі міліція почала штурмувати будівлю Сумської ОДА та облради.

"Підігнали автозаки, б'ють людей і пакують!", - сказано в повідомленні головного редактора газети "Панорама" Євген Положій в Facebook.

В коментарях сумчани також пишуть, що був перекритий центр міста. На початок атаки на Євромайдані було близько 200 осіб, а міліції - у два рази більше.

"...Мєнти жорстко, без будь-якого попередження зачистили Сумську будинок рад. Били кийками, пакували людей, за словами очевидців, гнали людей з площі зі словами "Вб'ємо вас, суки!", - написав Положій пізніше.

Він зазначив, що на даний момент невідомо, скільки людей заарештовано.


Video streaming by Ustream

Міліція жорстко розігнала мітинги в Запоріжжі та Сумах

(джерело фото: Facebook.com/EvromaidanSOS)

"Як повідомляють очевидці, мінімум п'ять чоловік залишилося лежати на підлозі, також забрали всіх жінок з кухні, ніякої зброї або палиць, у людей не було", - повідомив Положій.

Водночас міліція заперечує силову зачистку Сумської ОДА.

"Після того, як було розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення фойє біля сесійної зали Сумської облради, міліція звернулася до активістів Сумського Евромайдана з проханням звільнити приміщення адмінбудинку", - йдеться в повідомленні міліції.

МВС підкреслює, що більшість протестуючих виконали цю вимогу.

"Тих, хто намагався чинити опір, були затримані. У них вилучили каски та кийки", - підкреслюється в повідомленні міліція.