ua en ru

Міліція заявляє про напад групи невідомих на Посольство Канади

Міліція заявляє про напад групи невідомих на Посольство Канади.

Міліція заявляє про напад групи невідомих на Посольство Канади. Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров, передає прес-служба МВС.

За його словами, міліція зафіксувала як порушення громадського порядку, так і діяння, що підпадають під дію КК України. Зокрема, вже відомі факти захоплення мітингувальниками військовослужбовців і працівників правоохоронних органів. Троє з них знаходяться в медичних установах.

Крім того, був викрадений зловмисниками вантажний автомобіль, який потім направили в натовп людей. В результаті цього також постраждали 3 людини, а транспортний засіб був спалений.

Зловмисники намагалися з допомогою вибухового пристрою штурмувати Печерське управління столичної міліції, а також захопили 2 тролейбуси і перекрили ними дві вулиці в центрі міста. Правопорушники розбили кілька офісів у центрі Києва, пошкодили автомобіль "швидкої медичної допомоги", захопили кілька адміністративних будівель в столиці.

Також група молодих людей, озброєних палицями, увірвалися в Посольство Канади в Україні, де трощили майно і намагалися спричинити тілесні ушкодження персоналу представництва.

Татаров зазначив, що працівниками міліції в ході звільнення вулиць "урядового кварталу" було вилучено вогнепальну зброю: 2 револьвери, один з яких - з глушником, а також 2 обрізи мисливських рушниць.

Зараз слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 294 (Масові заворушення) і ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Обидва злочини - особливо тяжкі, за їх вчинення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.