ua en ru

Міліція затримала трьох причетних до замаху на Парубія, - Аваков

Міліція затримала трьох причетних до замаху на першого заступника голови Верховної Ради, члена партії "Народний фронт" Андрія Парубія у ніч з 24 на 25 грудня 2014 р. в центрі Києва. Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Пам'ятайте негідників, які кидали гранати біля готелю "Київ" у католицький святвечір - в Андрія Парубія та хлопців із Самооборони Майдану? Вирахували. Провели арешти. Серед заарештованих - діючий співробітник УДО, в минулому ґаву особистий водій" Шуляка", - написав Аваков.

У своєму повідомлення Аваков також довідку департаменту карного розшуку МВС.

"Встановлено, що замовником-організатором замаху на вбивство Парубія А. В. є Шуляк С. Н., який за час правління Януковича В. Ф. обіймав посади першого заступника начальника Управління державної охорони України, командувача внутрішніх військ МВС України. Перебуваючи в Російській федерації, оголошений Україною в розшук, він з лютого 2014 року активно сприяв утворенню закордонних диверсійно-терористичних груп на території Луганської і Донецької областей, а також займався мобілізацією найманців на території Ростовської області Росії", - йдеться в довідці.

Згідно з повідомленням МВС, 30 січня міліція затримала довірена особа Шуляка (громадянин "К"), який підбирав учасників для вчинення злочину. Також 30 січня затримали ще одного учасника цієї злочинної групи ("З"), начальника відділу надання охоронних послуг та супровід вантажів приватної компанії, який перебуваючи на місці вчинення злочину, виконував доручення громадянина "К" і передавав його вказівки виконавцеві злочину. Надалі допомагав завезти і вивезти виконавця злочину з України до Росії.

"Встановлено, що за виконання даного злочину громадянин "С" отримав грошові кошти, передані йому з Російської федерації, які він надалі розподілив між іншими учасниками злочинної групи. Крім цього, затриманий громадянин Російської Федерації "Г", який з території Росії організував перевезення виконавця злочину громадянина Російської Федерації. Встановлено, що до підбору виконавця злочину причетний громадянин Російської Федерації "П", який є членом організації під назвою "Міжнародна академія козацтва", представники якої беруть участь у терористичних діях на окупованих територіях Луганської та Донецької областей", - йдеться в повідомленні МВС.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов визнав терактом замах на Андрія Парубія.