ua en ru

Міліція затримала підозрюваного у вбивстві учениці 9-го класу в Алчевську

Міліція затримала підозрюваного у вбивстві учениці 9-го класу в Алчевську. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Луганській області.

За фактом вбивства громадянки 1998 р.н., учениці 9-го класу, труп якої з тілесними ушкодженнями був виявлений 3 вересня 2013 р. о 2:00 на території недобудованого будинку по вулиці Сарматській, Алчевським МВ ГУМВС України у Луганській області було відкрито кримінальне провадження за п. 10 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням).

В ході проведення досудового слідства було встановлено, що смерть дівчинки настала внаслідок відкритого перелому кісток черепа, пошкодження лицевого скелета, крововиливи під оболонки головного мозку і м'яких тканин шиї. В результаті проведених експертиз факт зґвалтування не підтвердився.

Співробітниками міліції спільно з прокуратурою в скоєнні даного злочину викритий громадянин 1998 р.н., учень одного з навчальних закладів міста Алчевська, який 2 вересня 2013 р. приблизно о 12:20 за вищевказаною адресою під час раптово виниклої сварки почав душити руками дівчинку за шию, а коли вона втратила свідомість і впала, кинув їй на голову не менше двох разів фрагмент бетонного каменю.

9 вересня 2013 р. даному громадянинові оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України (умисне вбивство), та обрано запобіжний захід - утримання під вартою.