ua en ru

Міліція затримала "мінера" Львівського політеху

Міліція затримала чоловіка, який повідомив про мінування Національного університету "Львівська політехніка".

Міліція затримала чоловіка, який повідомив про мінування Національного університету "Львівська політехніка". Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

"До працівників міліції надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що батальйон "Лемберг", замінував головний корпус Національного університету "Львівська політехніка", який знаходиться у Львові по вул. Степана Бандери,12", - йдеться в повідомленні.

Міліція затримала "мінера" Львівського політеху

(джерело фото: прес-служба ГУ МВС України у Львівській області)

Міліція обстежила понад 150 кабінетів університету та підвальні приміщення, однак вибухових речовин та пристроїв не виявила. Під час пошуків з будівлі було евакуйовано 750 студентів і 50 викладачів.

"Проведеними слідчо-оперативними заходами ми за добу встановили особу та затримали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування університету. Ним виявився 33-річний безробітний львів'янин", - розповів заступник начальника Львівського міськуправління міліції - начальник кримінальної міліції полковник міліції Павло Герасим.

Крім того, правоохоронці встановили, що затриманий напередодні "замінував" дві АЗС у Львові.

Співробітники міліції оголосили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбачено по ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.