ua en ru

Міліція затримала диверсанта, який готував теракт в аеропорту Дніпропетровська

Правоохоронці затримали диверсанта, який готував терористичні акти в аеропорту Дніпропетровська, спрямовані проти українських військових льотчиків.

Правоохоронці затримали диверсанта, який готував терористичні акти в аеропорту Дніпропетровська, спрямовані проти українських військових льотчиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Як повідомляється, зловмисник Роман С. працювала бортпровідником авіакомпанії "Роза вітрів" і по службовій необхідності часто бував в аеропорту р. Дніпропетровськ.

Згідно з інформацією правоохоронців, на початку липня він зустрівся в Горлівці Донецької області з одним з наближених голови місцевих сепаратистів Безлера ("Біс") на прізвисько "Балу". Після цієї зустрічі, громадянин Роман С. накреслив і передав "Балу" карту аеропорту Дніпропетровськ, зазначивши на ній місця розташування військової техніки та авіації.

Надалі Роман С. повернувся до виконання своїх службових обов'язків, продовжуючи інформувати бойовиків по мобільному телефону про частоті і часу вильотів літаків ВПС України.

Щодо Романа С. порушено кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 258 КК України (тероризм). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.