ua en ru

Міліція затримала 2 мешканців Луганської обл., які готували серію терактів у Дніпропетровську

Міліція затримала 2 членів злочинного угруповання, яка готувала серію терактів в Дніпропетровську.

Міліція затримала 2 членів злочинного угруповання, яка готувала серію терактів в Дніпропетровську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Оперативники УБОЗ УВС у Дніпропетровській області спільно з співробітниками УСБУ та за участю бійців спецпідрозділу "Сокіл" і "Альфа" затримали двох членів терористичної групи, які займалися підготовкою до серії терористичних актів", - йдеться в повідомленні.

Згідно оперативної інформації, в перелік об'єктів терористичного нападу входили будівлі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Мерефо-Херсонський залізничний міст і міські трубопроводи в Дніпропетровську.

У ході обшуку за місцем тимчасового проживання затриманих було вилучено 6 гранатометів РПГ-18 ("Муха"), топографічні карти Дніпропетровська, маски-балаклави та інше спорядження для терористичної діяльності.

"Затриманими виявилися громадяни України, жителі Луганської області Роман Оганесян (позивний "Борода") і Едуард Ключкин (позивний "Стафф"). Вони прибули в Дніпропетровськ напередодні за наказом керівника однієї з терористичних груп, що базується на Донбасі. Її керівником є громадянин Російської Федерації", - повідомили в МВС.

За фактом затримання відкрито кримінальне провадження за ознаками 1 ч. с. 263 (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) та ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу, тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на виявлення інших учасників терористичної групи.