ua en ru

Міліція порушила справу за фактом побиття у Києві журналістки "Дорожнього контролю"

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття у Києві журналістки Всеукраїнської правової газети "Дорожній контроль" Світлани Маліцької. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС у м. Києві.

"Близько 21:00 в під'їзді будинку за місцем проживання до журналістки Всеукраїнської правової газети "Дорожній контроль" Світлани Маліцької підійшов невідомий чоловік, який схопив її за плече. Коли жінка, намагаючись вирватись, повернулась до незнайомця обличчям, він наніс їй декілька ударів в область плеча. Чоловік весь час нецензурно лаявся. Заволодіти майном зловмисник не намагався, погроз щодо фізичної розправи не висловлював та разом зі своїм товаришем, який стояв неподалік, швидко зник", - йдеться в повідомленні.

Водночас у МВС зазначають, що після інциденту жінка піднялася до свого помешкання, однак звернулася до міліції тільки через півтори години після події. Прибувши на місце, правоохоронці викликали швидку медичну допомогу. Згідно попереднього діагнозу лікаря у потерпілої виявлено забій м'яких тканин в області правої ключиці та правого ключового суглоба. Журналістку було доставлено до ЛШМД, їй було надано першу медичну допомогу. В подальшому призначено судово-медичну експертизу з метою встановлення ступеня тяжкості отриманих нею тілесних ушкоджень.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління розпочато кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Слідчі дії тривають.

При цьому як повідомили у "Дорожньому контролі", інцидент трапився ввечері 16 грудня 2013 р. Двоє невідомих зайшли разом з Маліцькою в ліфт. Відразу після цього один з нападників почав душити журналістку, а його спільник спостерігав за цим. При цьому нападник нецензурно висловлювався на адресу жінки, після чого почав наносити численні удари по її тілу. Злочинців злякали мешканці будинку.