ua en ru

Міліція порушила справи за фактом роздачі продуктів при агітації на виборах Ради в Харківській обл

Міліція в Харківській області відкрила кримінальне провадження за фактом роздачі продуктів при агітації на виборах до Верховної Ради України.

Міліція в Харківській області відкрила кримінальне провадження за фактом роздачі продуктів при агітації на виборах до Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба обласного ГУ МВС України.

"Зазначені правопорушення були зареєстровані в період з 25 вересня по 5 жовтня в різних районах Харкова (Київський і Фрунзенський), а також у Куп'янському та Лозівському районі Харківської області", - йдеться в повідомленні.

У першому випадку, на території Київського району невідомі роздавали пакети з продуктами. У кожен продуктовий набір також додавалася листівка одного із кандидатів у нардепи. Аналогічний випадок задокументовано у Близнюківському районі області.

Крім того, в Харкові при проведенні будівельних робіт будівельники були одягнені у футболки з написом на підтримку одного з кандидатів у нардепи.

За виявленими фактами міліція відкрила 5 кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

За законом такі дії караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до 2 років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.