ua en ru

Міліція порушила 10 справ за підсумками заворушень в Одесі

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі. Про це йдеться у заяві начальника Головного управління МВС в Одеській області Петра Луцюка.

Зокрема, справи відкриті за ознаками низки кримінальних правопорушень: ст.294 (масові заворушення), ст.115 (умисне вбивство), ст. 345(погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 296(хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель або споруд), ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Нагадаємо, кількість жертв заворушень в Одесі сягнула 42 осіб.

2 травня на Олександрівському проспекті Одеси зібралася група проросійських активістів. Багато - в масках і з битами. Вони виступили проти проведення маршу "За єдність України", який організували активісти Майдану і "Правого сектору" за участю одеських і харківських футбольних фанатів. В результаті зав'язалася бійка. В результаті загинули кілька людей.

Пізніше прихильники єдності України прийшли на Куликове поле, де розташувалися табором проросійські активісти, і штурмували їх. Проросійськи налаштовані учасники мітингу, відбиваючись, зайняли Будинок профспілок. В результаті сутичок будівля загорілася. В результаті пожежі в Будинку профспілок загинули десятки людей.