ua en ru

Міліція в Слов'янську затримала бойовика ДНР

Міліція в Слов'янську затримала бойовика ДНР Фото: МВС

Затриманий бойовик ДНР може отримати до 15 років в'язниці

У Слов'янську Донецької області міліція затримала бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), який після звільнення міста переховувався на неокупованій території України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС України в Донецькій області.

У травні 2014 р. раніше судимий житель міста Слов'янська 1986 р. народження вступив в ряди терористів. Встановлено, що в обов'язки підозрюваного входило чергувати на блокпості ДНР на 676 кілометрі автодороги Київ-Довжанський зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту і громадян.

"Після звільнення міста від окупації терористичних сил зловмисник залишився на вільній території і тривалий час переховувався в населених пунктах регіону та інших областей України. Повернувшись в Слов'янськ, учасник незаконних збройних формувань був затриманий", - йдеться в повідомленні.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Нагадаємо, в Тельманівському районі Донецької області Служба безпеки України (СБУ) затримала коригувальника терористів так званої "Донецької народної республіки".