ua en ru

Клімкін викликав українського посла після його заяв про Сербію

Клімкін викликав українського посла після його заяв про Сербію Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

МЗС Сербії розкритикував посла України за заяву про повну підлеглість Москві

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін викликав українського посла в Сербії для консультацій після скандальних заяв щодо Сербії. Про це Він написав у своєму Twitter.

"Викликав посла в Сербії Олександра Олександровича на консультації по дотриманню міжнародного права та уникненню використання громадян Сербії в якості найманців", - написав Він.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ Сербії розкритикували посла України Олександровича за заяву про повної підпорядкованості Белграда Москві і пригрозили наслідками.

За словами Тончева, останні скандальні інтерв'ю Олександровича демонструють те, що діяльність українського посольства все більше зводиться до спроб погіршити відносини Сербії і Росії.

"Він заявив, без обґрунтованих тверджень про сербський фактор дестабілізації Македонії, створення напруженості у відносинах з Хорватією, участь сербських екстремістів у спробі державного перевороту в Чорногорії... Звичайно, він не упустив можливості підтримати вже відомий вислів одного західного дипломата про сидінні на двох стільцях. До щастя, що інтерв'ю не було довшим, оскільки Сербія, ймовірно, була б звинуватили в провокації Другої світової війни, звичайно, у співпраці з Москвою ", - додав він.