ua en ru

МЗС висловило протест Росії з приводу репресій кримських татар

МЗС висловило протест Росії з приводу репресій кримських татар Фото: припинити репресії кримскьких татар закликали в МЗС (facebook.com petroporoshenko)

МЗС закликає Росію припинити політично вмотивоване переслідування кримських татар

Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії з приводу репресій проти кримськотатарського народу. Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з продовженням розгляду в Північнокавказькому окружному військовому суді сфабрикованої проти громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеїна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова справи", - йдеться у коментарі.

Розгляд цих справ у МЗС назвали "судовим фарсом", влаштованих російською стороною під приводом "боротьби з тероризмом". Також у відомстві закликали Росію "негайно припинити політично вмотивоване переслідування" кримських татар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "суд" в окупованому Криму продовжив до квітня арешт п'ятьом фігурантам сімферопольської справи організації "Хізб ут-Тахрір". Згодом в МЗС заявили, що Україна звернеться до Міжнародного суду ООН через репресії, які здійснює окупаційна "влада" у анексованому Російською Федерацією Криму.