ua en ru

МЗС висловило обурення новими політрепресіями РФ проти українців

МЗС висловило обурення новими політрепресіями РФ проти українців Фото: будівля МЗС (РБК-Україна)

Офіційний Київ протестує проти переслідування етнічних українців і кримських татар у Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест та обурення у зв’язку з черговою хвилею політичних репресій та порушень прав людини з боку Кремля щодо громадян України. Про це йдеться в заяві МЗС на сайті відомства.

"Російська окупаційна влада продовжує дискримінацію за національною та релігійною ознаками в окупованій Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, переслідуючи етнічних українців і кримських татар. За останній місяць було винесено як мінімум 5 політично вмотивованих вироків, пов’язаних із позбавленням волі, 7 осіб було заарештовано або оштрафовано. Лише за минулий тиждень відбулося щонайменше 3 обшуки у будинках кримських татар", - йдеться в повідомленні.

У МЗС переконані, що такі дії є "свідченням продовження зухвалого наступу кремлівського режиму проти всіх незгодних з окупацією".

У дипломатичному відомстві також вважають, що "російське керівництво продовжує ганебну практику використання громадян України як заручників своєї агресивної політики проти нашої держави, висуваючи їм сфабриковані обвинувачення".

"Україна вимагає від РФ негайно і без будь-яких додаткових умов звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України, припинити практику політичного переслідування та репресій стосовно наших співвітчизників", - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшу частину сімферопольських активістів, затриманих 14 серпня в ході акцій протесту на підтримку арештованого Сервера Караметова, відпустили.