ua en ru

МЗС висловлює рішучий протест у зв’язку з продовженням "судилища" над Савченко

МЗС висловлює рішучий протест у зв’язку з продовженням "судилища" над Савченко Фото: Надія Савченко

Ростовський суд залишив в силі рішення про тримання Савченко під вартою до 16 січня 2016 року

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України висловлюють рішучий протест у зв'язку з продовженням демонстративного судилища над громадянкою України Надією Савченко. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Обурені тим, що попри надані захистом неспростовні докази її невинуватості, 5 жовтня ц.р. Ростовський обласний суд залишив в силі рішення Донецького міського суду Ростовської області про продовження терміну тримання Надії Савченко під вартою до 16 січня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, порушуючи взяті на себе зобов'язання у рамках Ради Європи, російська сторона продовжує ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи, що користується відповідним імунітетом, наявність якого підтверджено відповідним висновком Комітету ПАРЄ з питань правил, процедури, імунітетів та інституційних справ.

"Російська Федерація також не виконує взяті на себе згідно з Мінськими домовленостями зобов'язання про звільнення усіх заручників та осіб, що незаконно утримуються, за принципом "всіх-на-всіх". Українська сторона вимагає від російської сторони негайно припинити розігруваний нею судовий фарс і звільнити Надію Савченко та всіх інших громадян України, які незаконно утримуються під вартою на території Росії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Ростовський обласний суд (Росія) відмовив захисту української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко в задоволенні апеляційної скарги на продовження їй арешту.