ua en ru

МЗС Угорщини наполягає на введенні подвійного громадянства для угорців в Україні

МЗС Угорщини наполягає на введенні подвійного громадянства для угорців в Україні Фото: глава МЗС Угорщини Петер Сійярто

Угорщина в черговий раз назвала офіційну позицію по громадянству для етнічних угорців

Угорщина наполягає на введенні подвійного громадянства для етнічних угорців, які проживають в Україні. Про це на прес-конференції заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає "Еспресо".

"Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Наша позиція полягає в тому, що в Європі не повинні карати тільки тому, що громадянин знаходиться в громадянстві країни-члена ЄС і країни, яка не є членом Європейського союзу. Сподіваємося, ми зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні", - зазначив Сійярто.

Він також підкреслив, що покарання українських угорців за подвійне громадянство неприйнятно. У той же час глава МЗС України Павло Клімкін зазначив, що в Україні неприпустимо подвійне громадянство, поки країна знаходиться у стані війни. За його словами, на даний момент в Україні не йдеться про покарання за подвійне громадянство.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту України Петру Порошенку узаконити подвійне громадянство для угорців в Україні. Зокрема, в кулуарах з'їзду ЄНП на Мальті в бесіді політиків піднімалося питання про подвійне громадянство для етнічних угорців, які проживають в Україні.