ua en ru

МЗС Великобританії, Швеції та Німеччини занепокоєні прийнятими ВР законами

Прийняті  ВРУ і підписані Президентом Януковичем закони "обмежують особисті свободи громадян" та "відводять Україну від Європи".

Прийняті 16 січня 2014 р. Верховною Радою України і підписані Президентом Віктором Януковичем закони "обмежують особисті свободи громадян" та "відводять Україну від Європи". Про це у своїх Twitter написали міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

"Занепокоєний тим, що Українська Рада прийняла закони, що обмежують особисті свободи. Уряд України повинен відстоювати демократичні цінності", - зазначив Хейг.

Штайнмайєр же наголосив, що маршрут, обраний Президентом Януковичем - "шлях в нікуди", а "обмеження громадянських прав відводить країну від Європи".

"Я впевнений, що більшість українського народу хоче відкритого майбутнього для своєї країни, в якій виборі Європа все ще варіант.
Політичними дискусіям не варто перешкоджати адміністративними засобами або переслідувати в судах після відмови України від євроінтеграційного курсу. Репресії не можуть бути відповіддю на політично напружену дискусію», - йдеться у заяві Штайнмайєр..

У свою чергу, Більдт відзначив "заворушення режиму в Києві".

"Режим, швидше за все, спробує збільшити подальші репресії", - написав він.