ua en ru

МЗС: У Гавані сьогодні розпочалося десяте засідання міжурядової українсько-кубинської комісії з торговельно-економічного співробітництва

У Гавані (Куба) сьогодні розпочалося десяте засідання міжурядової українсько-кубинської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
Українську частину комісії очолює віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, кубинську частину комісії - міністр зовнішньої торгівлі та іноземних інвестицій Р.Мальмієрка.
Відповідно до програми перебування делегації України протягом 10-12 листопада ц.р. передбачено зустрічі голови української делегації з головою Державної ради та Ради міністрів Куби Раулем Кастро, міністром закордонних справ Б.Родрігесом Паррілья, міністром охорони здоров'я Р.Моралесом Охеда.
На порядку денному засідання комісії передбачене також підписання двосторонніх документів та відвідання лікувально-оздоровчого центру "Тарара", де проходять реабілітацію українські діти, які постраждали від наслідків Чорнобильської та інших екологічних катастроф.
У рамках чергового засідання комісії відбудуться також політичні консультації, в яких братимуть участь директор ІІ територіального департаменту МЗС України Р.Троненко та директор департаменту Європи МЗС Куби Ернесто Сенті. Відбудеться обмін думками щодо двостороннього та регіонального співробітництва, у сфері міжнародних організацій, розвитку інтеграційних процесів у регіоні Латинської Америки та Карибського басейну.