ua en ru

МЗС викликав посла Чехії і повідомив йому про неприйнятність висловлювань Земана

МЗС викликав посла Чехії і повідомив йому про неприйнятність висловлювань Земана
Міністерство закордонних справ України сьогодні, 20 листопада, викликало посла Чехії Івана Почуху і повідомило йому про неприйнятність висловлювань Президента Чехії Мілоша Земана.

Міністерство закордонних справ України сьогодні, 20 листопада, викликало посла Чехії Івана Почуху і повідомило йому про неприйнятність висловлювань Президента Чехії Мілоша Земана. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"20 листопада ц. р. в МЗС України був запрошений Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух. В ході бесіди була доведена позиція України з приводу неприйнятності останніх висловлювань Президента Чехії М. Земана щодо оцінок ситуації в Україні", - йдеться в повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві вказали чеському послу, що подібні заяви "не відповідають духу традиційно дружніх українсько-чеських взаємин".

Нагадаємо, чеський Президент відомий своєю критикою на адресу Європейського союзу з приводу введення санкцій проти Росії. Його позиція викликала хвилю протесту серед населення Чехії. Також Земан заявляв, що суттю нинішньої української революції є те, що "проти одних гангстерів воюють інші гангстери".